Bylinná čajová směs vhodná pro doplnění pitného režimu kojících matek. Jestřabina lékařská obsahuje látky, které podporují tvorbu mateřského mléka. Balení: 20 nálevových sáčků po 2,0 g Složení: Šípek oplodí, jestřabinová nať (20 %), plod černého rybízu, levandulový květ, přírodní aroma. Všechny suroviny zemědělského původu pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Příprava a dávkování: 1 nálevový sáček přelijeme 1/4 l vařící vody, vyluhujeme v přikryté nádobě 10 minut. Pije se 2-4x denně.... Celý popis
Koupit za 39 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
LEROS NATUR Čaj pro kojící matky 20x1,5g
Doprava:
79 Kč
39 Kč
Koupit za 39 Kč
Leros Baby Čaj pro kojící matky 20 x 1,5 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Leros Baby Čaj pro kojící matky 20 x 1,5 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
68 Kč
Koupit za 68 Kč
LEROS BABY Čaj pro kojící matky n.s. 20 × 1,5 g
Doprava:
59 Kč
69 Kč
Koupit za 69 Kč
ČAJ LEROS Pro kojící matky 20x1,5g -LER
Doprava:
89 Kč
64 Kč
Koupit za 64 Kč
Popis
Bylinná čajová směs vhodná pro doplnění pitného režimu kojících matek. Jestřabina lékařská obsahuje látky, které podporují tvorbu mateřského mléka.
Balení: 20 nálevových sáčků po 2,0 g
Složení: Šípek oplodí, jestřabinová nať (20 %), plod černého rybízu, levandulový květ, přírodní aroma. Všechny suroviny zemědělského původu pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příprava a dávkování: 1 nálevový sáček přelijeme 1/4 l vařící vody, vyluhujeme v přikryté nádobě 10 minut. Pije se 2-4x denně. Nepřekračujte uvedené dávkování.
Upozornění: Nepodávejte při přecitlivělosti na některou složku čajové směsi.
BEZ CHEMICKÝCH PŘÍSAD A AROMAT. BEZ PŘIDANÉHO CUKRU.
Schváleno Českou pediatrickou společností.
Růže šípková
Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C. Čaj připravovaný z šípku se nejčastěji používá při nachlazení, někdy jako močopudný prostředek.
Latinský název: Rosa canina L. (Rosaceae - Růžovité)
Lidové názvy: Šípek, šipka, planá růže, psí růže, růže trnová, polní růžičky, růže trnková, šípina, šípinky
Sbíraná část: Plod (Cynosbati fructus)
Obsahové látky: Třísloviny (taniny), pektin, sacharidy, sorbitol, vitamin C (až 1,7 %), kys. jablečná, kys. citronová.
Doba sběru: Září - říjen
Sušení, sesychací poměr
Šípky sušíme co nejrychleji v tenké vrstvě na dobře větraném místě. Vhodná jsou zejména síta, kde k plodu může vzduch ze všech stran. Dosušujeme umělým teplem nepřevyšujícím 60 °C. Pozor, při vysoké teplotě se šípky připalují a černají. Takové je třeba ze sběru vyřadit. Sušení urychlíme namáčknutím plodu. Dobře usušené plody mají červenou barvu a při zmáčknutí praskají. Šípky balíme do síťovaných nebo jutových pytlů. Sesychací poměr 2:1.
Jestřabina lékařská
Snižuje hladinu cukru v krvi, podporuje tvorbu mateřského mléka v období kojení. Je také diuretickým prostředkem.
Latinský název: Galega officinalis L. (Fabaceae - Bobovité)
Lidové názvy: Kozí routa, polní štědřenec, štědřenec
Sbíraná část: Nať (Galegae herba)
Doba sběru: Červenec - srpen
Sušení, sesychací poměr: Nať sušíme na stinných a vzdušných místech ve vrstvě do 15 cm. Větší množství je výhodnější sušit umělým teplem, a to při teplotě okolo 50 °C. Při správném usušení se musí stonek jestřabiny lámat. Balíme do jutových nebo polypropylenových žoků. Sesychací poměr: 5:1.
Rybíz černý
Listy se používají při zánětech močových cest, jako součást čajových směsí podporujících pocení a při zánětech dýchacích cest. Plody představují bohatý zdroj vitamínu C, používají se hlavně v lihovarnictví.
Latinský název: Ribes nigrum L. (Grossulariaceae - Srstkovité)
Lidové názvy: Černá meruzalka, smradlavý rybíz
Sbíraná část: List, plod (Ribis nigri folium, Ribis nigri fructus)
Obsahové látky: Plody jsou bohaté na sacharidy a organické kyseliny, flavonové glykosidy, anthokyany. Listy obsahují flavonoidy (hyperin, astragalin), malé množství silice, prodelfininy.
Doba sběru: List: květen - září, plod: červenec - srpen
Sušení, sesychací poměr:
List rybízu sušíme na stinném místě, kde můžeme zajistit dostatečnou výměnu vzduchu. Rozložený na papírech nebo sítech může být ve vrstvě do 5 cm. Během sušení list obracíme. Pokud sušíme v sušárně, tak do maximální teploty 45 °C. Listy ukládáme do papírových nebo jutových pytlů. Plod rybízu sušíme v sušárně, popř. na plechu v troubě vyhřáté na 40 °C. Plody často promícháváme (nesmí se připálit). Pokud byl plod trhán se stopkami, musíme je po usušení dodatečně odstranit. Dobře usušený plod rybízu při zmáčknutí nesmí barvit ruce. Balíme jej do pevných papírových pytlů. Sesychací poměr: list 5:1, plod 7:1.
Levandule lékařská
Slabší uklidňující prostředek při nervovém vyčerpání a při potížích se spaním. Zevně se užívá do koupelí při špatně se hojících ranách, do relaxačních a regeneračních koupelí, má široké využití v kosmetice.
Latinský název: Lavandula angustifolia Mill. (Lamiaceae - Hluchavkovité)
Lidové názvy: Devandule, devandula, dulenka, špikrnát, špikanádr, špika, špikrnágl
Sbíraná část: Květ, nať s květem (Lavandulae flos)
Obsahové látky: Silice (1-3 %), glykosidy, třísloviny.
Doba sběru: Červenec, srpen
Sušení, sesychací poměr: Květ - květonosné stonky sušíme co nejrychleji, nejlépe rozprostřené v průvanu a na stinném místě. Můžeme je sušit i zavěšené ve svazečcích. Pokud sušíme umělým teplem, neměla by teplota přesáhnout 35 °C. Po usušení květ sdrháváme, a to buď ručně, nebo jej odrolíme přes síto. Usušenou levanduli chráníme před vlhkem a světlem. Balíme buď do uzavíratelných nádob nebo pevných papírových obalů. Nať s květem - sušíme vždy ve stínu, na vzdušném místě. Během sušení zacházíme s natí opatrně, aby nedošlo k opadání květů. Balíme do papírových pytlů. Sesychací poměr: nať 4:1, květ 3:1.
Balení: 20 nálevových sáčků po 2,0 g
Složení: Šípek oplodí, jestřabinová nať (20 %), plod černého rybízu, levandulový květ, přírodní aroma. Všechny suroviny zemědělského původu pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příprava a dávkování: 1 nálevový sáček přelijeme 1/4 l vařící vody, vyluhujeme v přikryté nádobě 10 minut. Pije se 2-4x denně. Nepřekračujte uvedené dávkování.
Upozornění: Nepodávejte při přecitlivělosti na některou složku čajové směsi.
BEZ CHEMICKÝCH PŘÍSAD A AROMAT. BEZ PŘIDANÉHO CUKRU.
Schváleno Českou pediatrickou společností.
Růže šípková
Šípky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C. Čaj připravovaný z šípku se nejčastěji používá při nachlazení, někdy jako močopudný prostředek.
Latinský název: Rosa canina L. (Rosaceae - Růžovité)
Lidové názvy: Šípek, šipka, planá růže, psí růže, růže trnová, polní růžičky, růže trnková, šípina, šípinky
Sbíraná část: Plod (Cynosbati fructus)
Obsahové látky: Třísloviny (taniny), pektin, sacharidy, sorbitol, vitamin C (až 1,7 %), kys. jablečná, kys. citronová.
Doba sběru: Září - říjen
Sušení, sesychací poměr
Šípky sušíme co nejrychleji v tenké vrstvě na dobře větraném místě. Vhodná jsou zejména síta, kde k plodu může vzduch ze všech stran. Dosušujeme umělým teplem nepřevyšujícím 60 °C. Pozor, při vysoké teplotě se šípky připalují a černají. Takové je třeba ze sběru vyřadit. Sušení urychlíme namáčknutím plodu. Dobře usušené plody mají červenou barvu a při zmáčknutí praskají. Šípky balíme do síťovaných nebo jutových pytlů. Sesychací poměr 2:1.
Jestřabina lékařská
Snižuje hladinu cukru v krvi, podporuje tvorbu mateřského mléka v období kojení. Je také diuretickým prostředkem.
Latinský název: Galega officinalis L. (Fabaceae - Bobovité)
Lidové názvy: Kozí routa, polní štědřenec, štědřenec
Sbíraná část: Nať (Galegae herba)
Doba sběru: Červenec - srpen
Sušení, sesychací poměr: Nať sušíme na stinných a vzdušných místech ve vrstvě do 15 cm. Větší množství je výhodnější sušit umělým teplem, a to při teplotě okolo 50 °C. Při správném usušení se musí stonek jestřabiny lámat. Balíme do jutových nebo polypropylenových žoků. Sesychací poměr: 5:1.
Rybíz černý
Listy se používají při zánětech močových cest, jako součást čajových směsí podporujících pocení a při zánětech dýchacích cest. Plody představují bohatý zdroj vitamínu C, používají se hlavně v lihovarnictví.
Latinský název: Ribes nigrum L. (Grossulariaceae - Srstkovité)
Lidové názvy: Černá meruzalka, smradlavý rybíz
Sbíraná část: List, plod (Ribis nigri folium, Ribis nigri fructus)
Obsahové látky: Plody jsou bohaté na sacharidy a organické kyseliny, flavonové glykosidy, anthokyany. Listy obsahují flavonoidy (hyperin, astragalin), malé množství silice, prodelfininy.
Doba sběru: List: květen - září, plod: červenec - srpen
Sušení, sesychací poměr:
List rybízu sušíme na stinném místě, kde můžeme zajistit dostatečnou výměnu vzduchu. Rozložený na papírech nebo sítech může být ve vrstvě do 5 cm. Během sušení list obracíme. Pokud sušíme v sušárně, tak do maximální teploty 45 °C. Listy ukládáme do papírových nebo jutových pytlů. Plod rybízu sušíme v sušárně, popř. na plechu v troubě vyhřáté na 40 °C. Plody často promícháváme (nesmí se připálit). Pokud byl plod trhán se stopkami, musíme je po usušení dodatečně odstranit. Dobře usušený plod rybízu při zmáčknutí nesmí barvit ruce. Balíme jej do pevných papírových pytlů. Sesychací poměr: list 5:1, plod 7:1.
Levandule lékařská
Slabší uklidňující prostředek při nervovém vyčerpání a při potížích se spaním. Zevně se užívá do koupelí při špatně se hojících ranách, do relaxačních a regeneračních koupelí, má široké využití v kosmetice.
Latinský název: Lavandula angustifolia Mill. (Lamiaceae - Hluchavkovité)
Lidové názvy: Devandule, devandula, dulenka, špikrnát, špikanádr, špika, špikrnágl
Sbíraná část: Květ, nať s květem (Lavandulae flos)
Obsahové látky: Silice (1-3 %), glykosidy, třísloviny.
Doba sběru: Červenec, srpen
Sušení, sesychací poměr: Květ - květonosné stonky sušíme co nejrychleji, nejlépe rozprostřené v průvanu a na stinném místě. Můžeme je sušit i zavěšené ve svazečcích. Pokud sušíme umělým teplem, neměla by teplota přesáhnout 35 °C. Po usušení květ sdrháváme, a to buď ručně, nebo jej odrolíme přes síto. Usušenou levanduli chráníme před vlhkem a světlem. Balíme buď do uzavíratelných nádob nebo pevných papírových obalů. Nať s květem - sušíme vždy ve stínu, na vzdušném místě. Během sušení zacházíme s natí opatrně, aby nedošlo k opadání květů. Balíme do papírových pytlů. Sesychací poměr: nať 4:1, květ 3:1.
Parametry
Výrobce | Leros |
Hmotnost | 30 g |
Druh čajů | rooibos |
Balení | porcované |
Příchuť | jestřabinové |
Bio | ano |
Bez kofeinu | ano |
Pro těhotné a kojící | ano |